Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Вебінар «Кар’єрна стратегія для людей з інвалідністю в умовах невизначеності»

29 лютого відбувся вебінар «Кар’єрна стратегія для людей з інвалідністю в умовах невизначеності», організований командою EnableMe Ukraine.

Спеціаліст з пошуку роботи Ольга Капорик

Пошук роботи в Україні

Тема була вибрана не випадково, адже в Україні через суттєве зростання кількості людей з інвалідністю (їх вже понад 3 мільйони), збільшився запит на створення і адаптацію робочих місць для них та формування нової культури сприйняття їх у соціумі.

Спікер онлайн-заходу – експерт спільноти EnableMe Ukraine та HR-спеціаліст Ольга Капорик, поділилась послідовністю дій, необхідних на шляху кар’єрного зростання.

« Будуючи кар’єру, пам’ятайте про самозахист – ваші трудові права та обов’язки »
HR-спеціаіст Ольга Капорик

Ключові меседжі нашого заходу наводимо нижче:

  • «Побудова кар’єри – це не про «зірку з неба». Постійне самовдосконалення і зростання у своїй галузі – це і є наша кар’єра»
  • «Сучасний ринок праці постійно змінюється. З урахуванням технологічного прогресу ми маємо вбудовувати наше робоче життя у сучасність»
  • «Кар’єра прямо впливає на наше здоров’я і добробут. Вміння планувати та будувати кар’єру має стати невід’ємною навичкою, якщо ми хочемо покращити своє життя»
  • «Кар’єрна стратегія – це план конкретних дій, який допомагає досягти нам професійних цілей, розвинути потенціал і забезпечити розвиток. Втім, в умовах невизначеності це може стати викликом, тому без постійного самовдосконалення не обійтись»
  • «Перший крок у побудові кар’єри – визначення цілей. Випишіть свої soft skills та hard skills. Це допоможе зрозуміти напрямок руху. Після цього починайте шукати ресурси – навчання чи іншу підтримку. Розробіть  кроки для отримання навичок чи практичного довсіду. Ставте реальні, досяжні цілі»
  • «Розвивайте емоційний інтелект. Розширюйте мережу контактів – використовуйте для цього семінари, тренінги, лекції, спільноти, нетворкінги. Заявляйте про себе і не ховайтесь в тіні. Так інші люди знатимуть про ваш професійний шлях та досвід»
  • «Будуючи кар’єру, пам’ятайте про самозахист – ваші трудові права та обов’язки. Людина, яка чітко розуміє свої права, має високі шанси досягти професійного успіху»
  • «У світі безповоротних змін розвивайте гнучкість, адаптивність та майте план «Б». Ви маєте зрозуміти, що робити, якщо раптом щось піде не за планом»
  • «Обираючи віддалену роботу, врахуйте, що з часом умови можуть змінитись і віддалена робота може стати офісною»
  • «Сьогодні при відборі резюме кандидатів використовують автоматизовані системи, які працюють на основі штучного інтелекту. Тобто, якщо ви використали потрібні ключові слова в резюме, вас можуть відсіяти, навіть за наявності цінного і цікавого досвіду. Використовуйте ключові слова в своєму CV»
  • «Розвивайте особистий бренд. Навчіться правильно вести робочі соціальні мережі. Не мовчіть в них і не будьте надто скромними»
  • «В нинішніх умовах стрімко зростає конкуренція. Слідкуйте з тим, щоб  вартість ваших послуг не знижувалась на ринку праці, постійно поповнюйте свої знання, отримуйте нові навички. Попит може лишатись тим самим, але пропозиція на висококваліфікованих працівників буде завжди»
  • «В умовах невизначеності використовуйте Agile-методологію – цей підхід спрямований на постійне самовдосконалення, гнучкість, дозволяє працювати навіть тоді, коли все може піти не за планом. В рамках цього методу розбивайте задачі на секції, ставте досяжні цілі, постійно самовдосконалюйтесь. В цьому процесі важливою є самоорганізація в розрізі кар’єрного планування»
  • «Людям з інвалідністю важливо звертатись до програм, ініціатив, які спрямовані на покращення умов життя в Україні. Державні та міжнародні програми допомагають у пошуку бажаної роботи – це потрібно також враховувати. З міжнародних перевірених програм варто звернути увагу на Erasmus»
  • «Побудова кар’єрної стратегії – це ключовий процес для досягнення успіху в професійному житті, незалежно від того, чи ви маєте роботу чи шукаєте нову».
  • «Прийміть як факт, що немає нічого неможливого. Часто всі обмеження є лише у нас в голові, або нав’язані соціумом. Але є гарна новина! Суспільство рухається в кардинально іншому напрямку. В 50 років можна змінити спеціальність і повністю все життя! Не обмежуйте себе штампами та шаблонами».

Популярні перевірені сайти для пошуку дистанційної роботи

Freelancer  https://www.freelancer.com/job-search/adwork-freelance/

REMOTE.CO  https://remote.co/ 

Для пошуку роботи по всьому світу використовуйте також кар’єрну соцмережу LinkedIn.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті