Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Вступ до університету в Іспанії в 2023 році

Для учнів з інвалідністю орієнтуватися в академічному середовищі може бути непросто. Проте в Іспанії діють закони та правила, спрямовані на забезпечення рівного доступу до освіти для учнів зі статусом особи з інвалідністю. У цій статті ми розглянемо деякі проблеми та можливості навчання в університеті в Іспанії для українців з інвалідністю.

Як стати студентом в Іспанії | © Pexels

(Pexels)

Біженцям, які бажають навчатися в університетах Іспанії, 2023 року доступні національні або міжнародні стипендіальні програми. Крім того, уряд Іспанії взяв на себе зобов'язання сприяти доступу до університету та підтримувати всіх українських студентів та викладачів, які були змушені покинути свою країну через вторгнення Росії в Україну. Усі українські та міжнародні студенти, які навчалися у вищих українських навчальних закладах у 2021-2022 навчальному році, можуть подати свої заявки на вступ на 2022-2023 навчальний рік, використовуючи альтернативні варіанти вступу, представлені у цьому Спеціальному плані допомоги. У більшості університетів вам знадобиться знання іспанської мови на рівні B2.

Можливості для студентів з інвалідністю в Іспанії

Існують чудові можливості для студентів з інвалідністю, які хочуть навчатись в університеті в Іспанії.

Фінансова підтримка

Для учнів зі статусом особи з інвалідністю в Іспанії є кілька варіантів фінансової підтримки. До них належать стипендії, гранти та кредити, які можуть допомогти покрити витрати на навчання, проживання та інші витрати, пов'язані із навчанням в університеті.

Розміщення та допоміжні послуги 

Іспанські університети зобов'язані надавати студентам з інвалідністю розумні пристрої, такі як сурдопереклад, доступні класи та допоміжні технології. Крім того, деякі університети мають служби підтримки, спеціально призначені для студентів зі статусом особи з інвалідністю, такі як консультування, академічний коучинг та захист прав інвалідів.
 

Проблеми навчання в університеті в Іспанії для людей з інвалідністю

Доступність

Однією з найбільших проблем для студентів зі статусом особи з інвалідністю в Іспанії є те, що багато будівель та класів не повністю доступні. Це може ускладнити повноцінну участь учнів із порушеннями опорно-рухового апарату, зору чи слуху у навчальній діяльності.

Мовний бар'єр

Ще однією проблемою, з якою можуть зіткнутися учні з інвалідністю, є мовний бар'єр. Іспанська мова є основною мовою навчання в більшості університетів Іспанії, і іноземним студентам може бути складно зрозуміти лекції та курсову роботу.
 

Фінансова допомога при вступі до університетів Іспанії

Ось деякі потенційні гранти та стипендії, які українці з інвалідністю можуть використати для навчання в університеті в Іспанії:

ERASMUS+ 

Це програма, що фінансується Європейським Союзом, яка пропонує фінансування та підтримку для студентів з інвалідністю для навчання в інших країнах ЄС. Програма забезпечує фінансування плати за навчання, проїзду та витрат на проживання. https://erasmus-plus.ec.europa.eu/opportunities/opportunities-for-individuals/students/students-and-staff-with-physical-mental-or-health-related-conditions 

Стипендія Фонду La Caixa

Ця стипендія призначена для підтримки студентів з Іспанії, Португалії та Латинської Америки, що мають статус особи з інвалідністю, або іншими соціальними проблемами для продовження навчання в аспірантурі в Іспанії. Стипендія покриває плату за навчання, транспортні витрати та щомісячну стипендію. Кандидати повинні мати ступінь бакалавра та продемонструвати академічну перевагу та лідерський потенціал.

https://elobservatoriosocial.fundacionlacaixa.org/en/-/becarios-la-caixa 

Стипендія Fundación ONCE

Ця стипендія призначена для підтримки студентів з інвалідністю в Іспанії, які здобувають вищу освіту. Стипендія покриває плату за навчання, транспортні витрати та щомісячну стипендію. Кандидати мають продемонструвати академічну перевагу та фінансову потребу.

https://www.fundaciononce.es/en/we-do/university-and-disability 

Стипендія Fundación Universia

Ця стипендія призначена для підтримки студентів з інвалідністю в Іспанії, які здобувають вищу освіту. Стипендія покриває плату за навчання, транспортні витрати та щомісячну стипендію. Кандидати мають продемонструвати академічну перевагу та фінансову потребу.

https://www.fundacionuniversia.net/es/somos.html 

Іспанське агентство з міжнародного співробітництва з метою розвитку (AECID)

AECID пропонує гранти та стипендії для іноземних студентів, включаючи біженців, які бажають навчатися в Іспанії.

https://www.aecid.es/EN/Paginas/Sala%20de%20Prensa/Noticias/2021/2021_03/BridgingthegapGLAD.aspx 

Важливо, що гранти та стипендії для біженців можуть мати певні критерії прийнятності та процедури подання заявок. Можливо, вам знадобиться надати документацію про ваш статус біженця або інші форми підтвердження права на отримання допомоги.

 

Також кілька порад, які можуть бути вам корисні при пошуку грантів чи стипендій для українських біженців:

  1. Запитайте про гранти від держави

Міністерство освіти та професійного навчання в Іспанії пропонує різні гранти та стипендії для іноземних студентів, включаючи біженців. Ви можете відвідати їх веб-сайт або зв'язатися з ними безпосередньо, щоб дізнатися більше про ці можливості.

  1. Зв'яжіться з організаціями біженців

Деякі організації біженців можуть мати інформацію про гранти або стипендії для біженців, які бажають навчатися в університетах. Вони також можуть дати пораду щодо процесу подання заяви та іншу підтримку.

  1. Зверніться до посольства або консульства країни

Посольство або консульство країни, в якій ви хочете навчатися, може мати інформацію про стипендії або гранти, доступні для біженців. Вони також можуть дати пораду щодо процесу подання заяви та іншу підтримку.

  1. Веб-сайти іспанських університетів

Багато іспанських університетів пропонують стипендії та гранти для іноземних студентів, включаючи біженців. Ви можете відвідати веб-сайти конкретних університетів, які вас цікавлять, щоб дізнатися більше про їхні програми та процеси подання заявок.

Список університетів Іспанії

Ось деякі іспанські університети, які пропонують курси англійською мовою та можуть приймати українських студентів. Зверніть увагу, що вимоги та процедури вступу залежать від університету.

Мадридський університет Карлоса III

Universidad Carlos III de Madrid

Av. de la Universidad, 30, 28911 Leganés, Madrid, Spain

https://www.uc3m.es/Home 

Політехнічний університет Каталонії

Universitat Politècnica de Catalunya

Carrer de Jordi Girona, 31, 08034 Барселона, Україна

https://www.upc.edu/en 

Університет Валенсії

University of Valencia

Carrer de Menéndez y Pelayo, 10, 46010 Valencia, Spain

https://www.uv.es/uvweb/university-valencia/en/home-1285841284157.html 

Університет Саламанки

University of Salamanca

Plaza de los Escritores, s/n, 37007 Salamanca, Spain

https://www.usal.es/en 

Автономний університет Мадриду

Autonomous University of Madrid

Campus de Cantoblanco, 28049 Madrid, Spain

https://www.uam.es/UAM/Home.htm?language=en 

Мадридський університет Комплутенсе

Universidad Complutense Madrid

Edificio de Estudiantes

Avda. Complutense, s/n

Ciudad Universitaria

28040 Madrid

https://www.ucm.es/informacion/pagina-principal 

Студенти зі статусом особи з інвалідністю, які вирішили здобути вищу освіту в Іспанії, повинні бути готові захищати себе та свої потреби, але вони також можуть розраховувати на підтримку, необхідну їм для досягнення успіху.

 


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті