Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Організації, що допомагають українцям з інвалідністю в усьому світі

Люди з інвалідністю, які покинули Україну в пошуках безпечного і спокійного місця, були вимушені пристосовуватися до життя в нових містах і селищах. Вони мають багато потреб і не знають, до кого звернутися.

Чоловік на кріслі колясному | © Pexels

Підтримка людей з інвалідністю (Pexels)

Існує безліч організацій, які надають різні види допомоги для людей з інвалідністю. Звернувшись до них, ви зможете отримати необхідну інформацію та підтримку.

Допомога українцям з інвалідністю в Великобританії

http://www.actionforkids.org - допомагає дітям та молоді з обмеженими можливостями жити незалежним та повноцінним життям

https://rnid.org.uk - допомагає глухим людям і людям із втратою слуху або шумом у вухах.

https://www.leonardcheshire.org - надає догляд у стаціонарі, догляд вдома та тимчасовий догляд для людей з інвалідністю та осіб, які піклуються про них

http://www.mentalhealth.org.uk - найбільш повний веб-сайт про психічне здоров'я у Великобританії

http://www.motability.co.uk/cars-and-wavs - допомагає людям з інвалідністю отримати новий автомобіль, скутер або інвалідний візок з електроприводом

http://www.autism.org.uk/prospects - пропонує послуги з працевлаштування та навчання для людей з розладом спектру аутизму (РАС), які бажають працювати

http://www.rnib.org.uk - пропонує практичну підтримку та поради всім, хто має проблеми із зором

http://www.shapearts.org.uk - надає можливості та підтримку художникам з обмеженими можливостями, окремим особам і культурним організаціям

https://www.tourismforall.org.uk - дає інвалідам, людям похилого віку можливість відпочити

http://www.limbless-association.org - надання інформації та підтримки особам з ампутованими кінцівками

Допомога українцям з інвалідністю в США

https://www.nad.org/ - головна організація громадянських прав США, створена та для глухих і слабочуючих осіб у Сполучених Штатах Америки

http://adata.org/ - керівництво та навчання щодо впровадження Закону про американців з обмеженими можливостями (ADA) для підтримки місії ADA щодо «забезпечення рівності можливостей, повної участі, незалежного життя та економічної самодостатності для людей з обмеженими можливостями»

https://differentandable.org/ - онлайн-платформа, де люди можуть вчитися в інших людей, розповідаючи історії, надаючи ресурси та спільноту для взаємодії людей один з одним.

www.adaptamn.org - підтримка осіб, які живуть із симптомами черепно-мозкової травми та розладами психічного здоров’я

www.blindbabies.org - надання критично необхідних раннього втручання та освітніх послуг для немовлят і дітей раннього віку, які є сліпими, з вадами зору або декількома вадами

www.caregiver.org - допомагають людям, які живуть з АЛС, хворобою Альцгеймера, інсультом, хворобою Паркінсона та іншими хронічними захворюваннями, які вражають дорослих.

www.focus-ga.org - підтримує сім’ї дітей, які є вразливими за здоров’ям або мають вади розвитку, за допомогою груп підтримки, візитів до лікарень, критичної інформації, догляду за дітьми, медичного обладнання, літніх таборів, команд з плавання та громадських заходів.

www.mowofcontracosta.org - роздають 1800 поживних страв, охоплюючи немічних людей похилого віку та людей похилого віку з групи ризику

Допомога українцям з інвалідністю в Канаді

http://www.ccdonline.ca/ - правозахисна організація людей з інвалідністю

https://disabilityfoundation.org/ - допомають людям з обмеженими фізичними можливостями жити більш повноцінним життям і визнати їхній внесок і досягнення

https://www.smilecan.org/ - підтримка мусульманських дітей та молоді з обмеженими можливостями та їхніх сімей

http://www.vams.org/ - підтримує та просуває музикантів з обмеженими фізичними можливостями в районі метро Vancouver.

https://www.eastersealsbcy.ca/ - безкоштовні нічні літні табори для дітей і підлітків з фізичними та/або розумовими вадами

https://bc-cfa.org/ - програми професійної підготовки для молоді та дорослих розроблені для підтримки людей з обмеженими можливостями в отриманні доступу до навчання або працевлаштування.

http://www.drnbc.org/ - займається наданням програм і послуг, професійним розвитком, ресурсами та новинними подіями, які стосуються осіб з інвалідністю у системі післясередньої освіти Британської Колумбії

https://www.opendoorgroup.org/ - інноваційні програми дозвілля та різноманітні програми працевлаштування, які обслуговують безробітних, у тому числі людей з інвалідністю

https://www.neilsquire.ca/ - розширення можливостей канадців з фізичними вадами

https://connectra.org/ - зв’язок людей з фізичними вадами з діяльністю та програмами

Допомога українцям з інвалідністю в Філіпінах

https://www.pfrd.org.ph/ - працює над вирішенням потреб людей з інвалідністю.

http://twh.org.ph/ - зосереджується на покращенні якості життя людей з інвалідністю, особливо з ортопедичними вадами, наприклад, надає навчання, освітню допомогу, допомогу в мобільності та засоби до існування.

http://www.blind.org.ph/ - надає послуги, тренінги, матеріали та обладнання для лікування зору на Філіппінах

Допомога українцям з інвалідністю в Японії

https://www.jfd.or.jp/en/ - підтримує культуру глухих у Японії та працює над переглядом законів, які перешкоджають глухим у Японії брати участь у різних професіях та діяльності.

Допомога українцям з інвалідністю в Таїланді

http://www.apht-th.org/ - має на меті захищати інтереси людей з інвалідністю в Таїланді, включаючи підтримку будь-якої діяльності, яка приносить користь людям з інвалідністю , захист рівних прав інвалідів із звичайними людьми та просування закону для людей з інвалідністю  в тайському уряді.

http://www.autismawarenessthailand.com/ - має на меті підвищити обізнаність про аутизм серед батьків, вчителів, однолітків, педіатрів та всіх членів нашого суспільства.

www.camillianhomelatkrabang.org - опікується сиротами та покинутими дітьми з інвалідністю та важкими захворюваннями в районі Латкрабанг, Бангкок.

Допомога українцям з інвалідністю в Індонезії

http://wismacheshire.com/ - надає житло дорослим чоловікам і жінкам з обмеженими фізичними можливостями, чиї сім’ї не можуть про них піклуватися.

https://amalmulia.id/ - центр соціальних служб і притулок для покинутих дітей, людей похилого віку та дітей з інвалідністю.

Допомога українцям з інвалідністю в Малайзії

https://beautifulgate.org.my/ - надання житла, підготовка до незалежного життя та різноманітних послуг для потребуючих інвалідів незалежно від релігії, раси, етнічної чи статі.

Допомога українцям з інвалідністю в Південній Африці

https://www.safod.net/ -займається координацією діяльності організацій людей з інвалідністю  в регіоні Південної Африки.

https://www.sada.org.za/ - консультативний форум національної організації інвалідів

https://www.sunshine.org.za/ - підтримує дітей з вадами інтелектуального розвитку та фізичного розвитку, їхні родини та громади.

https://shonaquip.co.za/ - забезпечує відповідно підігнані інвалідні візки для дітей і дорослих, розбудовує потенціал для місцевих практиків інвалідних візків разом із розширенням можливостей та адвокаційними програмами для людей інвалідністю 

www.bofod.org - лобіює та відстоює суспільство без бар’єрів у партнерстві з урядом, неурядовими організаціями та приватним сектором з кінцевою метою забезпечити людям з інвалідністю повну реалізацію своїх прав людини.

https://www.fedoma.org/ - забезпечує людям з інвалідністю доступ до послуг і підтримки, які працездатна спільнота сприймає як належне.

https://www.dpsa.org.za/ - захищає та просуває інтереси всіх людей з інвалідністю  в Південно-Африканській Республіці

www.nfpdn.org - захищає права людей з інвалідністю в Намібії

http://www.lnfod.org.ls/ - відстоює, заохочує та захищає права людей з інвалідністю та їхніх сімей через навчання, матеріальну та емоційну підтримку, а також представляючи їхні потреби уряду, партнерам із розвитку та ширшій спільноті.

https://ablechildafrica.org/ - захищає, навчає та розширює можливості дітей з інвалідністю.

Міжнародна допомога українцям з інвалідністю

https://www.internationaldisabilityalliance.org/ - альянс 14 глобальних і регіональних організацій людей з інвалідністю

https://www.abilis.fi/en/ - надає невеликі гранти від 500 до 10 000 євро на проекти, ініційовані людьми з інвалідністю.

https://disabilityfoundation.org/ - надає можливість людям з обмеженими фізичними можливостями здійснювати свої індивідуальні подорожі.

https://disabilityrightsfund.org/ - грантовий фонд, який надає гранти між донорами та глобальною спільнотою прав людей з інвалідністю, яка надає фінансові та технічні ресурси організаціям людей з інвалідністю для захисту рівних прав і повної участі в житті суспільства.

https://disabilitycouncilinternational.org/ - праця над інклюзивними і доступними суспільствами для людей з інвалідністю по всьому світу.

https://wid.org/  - просування прав та можливості понад одного мільярда людей з інвалідністю

https://gladnetwork.net/ - координаційний орган двосторонніх і багатосторонніх донорів і агенцій, державних і приватних фондів, а також ключових коаліцій руху людей з інвалідністю зі спільними інтересами в досягненні інклюзивного міжнародного розвитку та гуманітарної діяльності.

https://www.leonardcheshire.org/ - Чеширський глобальний альянс є найбільшою мережею людей з інвалідністю у світі, об’єднаних спільною історією та бажанням змінити ставлення до людей з інвалідністю.

www.disabilityinnovation.com - розширює доступ до допоміжних і доступних технологій, розробляючи нові цифрові продукти та проводячи серйозні дослідження.


Матеріал створено при сприянні LexisNexis

Якщо вам необхідна підтримка друзів, порада експерта чи психолога або ви просто бажаєте поспілкуватися - ласкаво просимо до

Спільноти EnableMe Ukraine


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті