Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Як зберегти стосунки на відстані через війну

Багато пар вже кілька місяців знаходяться в розлуці через війну. Це складне випробування для стосунків, тому що окрім відстані складним фактором стає стрес, який відчувають на собі люди і в Україні, і за іі межами.

Як зберегти стосунки на відстані | © Pexels

Стосунки в розлуці (Pexels)

Але навіть на відстані можна зберегти ніжність та побороти проблеми в стосунках. 

Що ж можна зробити, щоб почуватися комфортно?

  1. Намагайтеся жити повноцінним життям там, де ви зараз. Наповнюйте свій день корисними справами, турботою про себе, спілкуванням із цікавими людьми, новими враженнями. Тоді замість того, щоб докоряти коханому, вам захочеться поділитися з ним позитивними емоціями.

  2. Будьте в житті одне одного. Наприклад, одночасно по відеозв’язку готуйте вечерю, переглядайте фільм, займайтеся спортом, гуляйте в парку тощо. Обмінюйтеся фото та відео.

  3. Робіть сюрпризи своїм милим: надішліть подарунок, квіти чи просто листівку. Зараз існують міжнародні сервіси доставки приємностей, тож проявіть романтизм.

  4. Привнесіть інтимність у спілкування, не обмежуйтеся лише обговоренням побутових справ. Якщо ви називаєте одне одного якимись дурними іменами – будь-ласка, не потрібно боятися того, що ви сьогодні свого воїна називаєте якимось дивним чином. Це інтимна лірика, це надзвичайна штука, яка тримає стосунки

  5. Говоріть про почуття, про те, як ви сумуєте одне за одним, про кохання та нетерпляче очікування зустрічі. Будьте готові до можливих емоційних гойдалок у партнера та допомагайте справлятися з такими станами через заспокійливі слова.

  6. Потрібно звернути увагу, щоб кожна розмова з коханою людиною має бути окрилююча. Якщо після кожної розмови ви почуваєте себе погано, а кохана чи близька людина хоче лише плакати і все, це говорить про те, що тут якість не задовільна і її треба підіймати, щоб ми хотіли одне одному дзвонити, писати

  7. Згадуйте приємні моменти минулого й мрійте про щасливе майбутнє.

  8. Будьте відкритішими у проханнях. Раніше партнер(-ка) могли самі побачити, що ви сумні й приділити вам увагу. Тепер необхідно самостійно повідомляти про свої почуття.

  9. Не ставте стосунки на паузу. Не очікуйте, що все налагодите, коли знову зустрінетеся. Намагайтеся кожного дня робити щось для того, щоб покращити стосунки.

У стосунках можуть з’явитися складнощі. Але ʼ й позитивний момент - відстань може підсвітити важливість ваших відносин, допомогти пізнати один одного краще та надати можливість розвитку в парі з коханою людиною.

Залишилися питання по темі сім'ї та відносин?

В нашій спільноті ви можете знайти відповіді чи поставити своє питання

Поставити питання


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті