Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

2024: Грошова допомога від Норвегії українцям, які постраждали від війни

Норвезька рада у справах біженців анонсувала новий прийом заявок на отримання грошової допомоги українцям, які постраждали від війни.

Українські гроші | © Національний банк України

Виплати українцям (Національний банк України)

Сума виплати становитиме 3600 гривень на людину.

Хто може отримати допомогу?

Встановлено набір критеріїв для надання грошової допомоги. Вони включають людей поблизу лінії фронту, постраждалих від недавніх подій та тих, хто проживає на території поза контролем уряду України. На отримання грошової допомоги також можуть претендувати переміщені особи, які були вимушені залишили свій дім. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC чи іншої організації, ви можете бути позбавлені пріоритету допомоги залежно від ваших поточних обставин.

Як подати заявку?

Подання заявки буде доступне до 18 лютого 2024 року, 17:00. Ви можете отримати доступ до форми за цим посиланням. Будь ласка, використовуйте ваш мобільний пристрій для подання заявки.

Будь ласка, переконайтеся, що GPS-сервіси ввімкнені на вашому пристрої/браузері. Органызатори перевіряють ваше місцезнаходження, й, відповідно, не прийматимуть жодних заявок без дійсних GPS-даних.

Зверніть увагу, що форма заявки може періодично бути недоступною через великий обсяг відвідувачів. Вибачте за будь-які незручності, які це може спричинити, іспробуйте перевірити пізніше.

Подання заявки не означає, що вас автоматично буде обрано для отримання грошової допомоги. NRC переконується у відповідності для програми і ретельно перевіряє заявки, щоб допомогти найбільш вразливим категоріям населення.

Після завершення процесу подання заявки команда NRC обробить інформацію і прийме рішення про заявку протягом 3-4 тижнів. Проте, якщо в заявці виявляться помилки, процес може затриматися.

Відповідно до вказівок податкової служби України ця допомога не включається до розрахунку оподатковуваного доходу. Якщо до вас звернулися податкові органи щодо цієї допомоги, будь ласка, зв’яжіться з ikc@tax.gov.ua

Контакти

Ви також можете зв’язатися з NRC за телефоном гарячої лінії 0800302007 та електронною поштою ua.info@nrc.no


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті